Docenten

Docenten

Pim de Groot

 (Initiatiefnemer/bedenker Academie)

Jeannette Stam

 (Kindercoach)

Helena Sportel

 (Zangeres/stempedagoog)

Christina Boudewijns de Kaste

(musicus, muziektherapeute, healer,

  schrijfster en publiciste)

Dorien Osinga

(kindercoach, kinderyogadocent,

  pedagogisch klankwerker)

Els Tiggelman - van der Kolk

 (natuurgeneeskundig therapeut)

Erik Karsemeijer

 (musicus en klanktherapeut)

Ronne van den Hurk

 (medisch astrolge, fonoforese)

Saskia de Ruiter

 (ontdekker coachen met edelstenen)

Is hoofddocent binnen de Academie voor Klank bij de opleidingen Integraal Klankwerk, Pedagogisch Klankwerk en het verdiepingsjaar. Pim werkt met volwassenen en kinderen, individueel en in groepsverband. Geeft klank(schaal)concerten, workshops en trainingen.   Daarnaast verzorgt hij op aanvraag individuele begeleiding bij zingevingsprocessen.


Interesse voor therapeutisch/coachend werken met klankschalen doet hij op door de ontmoeting met Christina Boudewijns-de Kaste (muziektherapeute/schrijfster van 'Muziektherapie met klankschalen'.)  Een intensieve opleiding met individuele coaching op het gebied van klankheling volgt.


Ook onderzocht Pim bij Erik Karsemeijer een uit Duitsland afkomstige methode van werken met klankschalen. Behaalde hierin zijn certificaat voor de basisopleiding en de masterclass.


Hij studeerde af op het onderwerp 'Muziektherapie bij kinderen met een ontwikkelingsstoornis en slaagde in 1987 voor  HBO -Jeugdwelzijnswerk. Ervaring heeft de geleerd  dat als woorden de mens niet (meer) kunnen bereiken zij wel aangeraakt kunnen worden door muziek en klank

Gastdocent binnen de opleiding Pedagogisch Klankwerk en pionier binnen het vak kinder coaching. Jeanette deelt haar kennis en ervaring op het gebied van kindercoaching.


Daarnaast runt ze het succesvolle Kindercoach kasteel en doceert ze binnen haar eigen opleidingsinstituut voor proffesionele kindercoaches. Ze is bedenker van diverse  methodieken en materialen voor de kindercoachpraktijk en is voorzitter van Adonia, beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten.


Voor die tijd was zij leerkracht en intern begeleider binnen het basisonderwijs.


Meer informatie Jeanette: www.magievankindercoaching.nl   


Helena Sportel is zangeres en stempedagoog - logopedist, docent in de Lichtenberger Methode. Ruim 20 jaar geleden is ze haar muzikale loopbaan begonnen met hoofdvak Zang aan het conservatorium in Groningen en Amsterdam.


Steeds meer geboeid geraakt door adem en stem is ze in 1997 afgestudeerd aan de academie voor Logopedie.


Ze zingt in het Noord Nederlands Concertkoor (NNCK) onderdeel van het NNO.


Helena laat  in de opleidingen Integraal Klankwerk en Pedagogisch Klankwerk kennis

maken met ons meest eigen klankinstrument: de stem.


Meer informatie over Helena:  www.vocaltouch.nl

Als gastdocent binnen de opleiding Pedagogisch Klankwerk leert ze deelnemers op verschillende manieren opnieuw luisteren (naar klank). Daarbij laat ze deelnemers ervaren dat klank de mens mee kan nemen naar diverse belevingswerelden. 


In haar eigen praktijk behandelt ze mensen met inzet van o.a. Sjamanisme, jungiaans dromenwerk en reiki. Christina heeft zich hier door trainingen, workshops, therapieën maar ook inwijdingen laten bijscholen. Van haar hand verscheen ook het boek ' 'Muziektherapie met klankschalen' (uitgeverij Ankh Hermes).


Zij starte haar carrière als violoncellist en speelde o.a.in het Residentie Orkest, radio orkesten en het  Orkest van het Oosten en ronde daarna haar HBO opleiding Muziektherapie af,

Dorien volgde de kinderyoga-opleiding aan de Jip & Jan Academie  en verdiepte deze studie met diverse   opleidingen op het gebied van kinderyoga en kinderyogatherapie.


Daarnaast maakte zij kennis met de Krachtspelmethode en deed ze de Praktijkopleiding Magie van Kindercoaching.

Ze  volgde vervolgens aan de Academie voor Klank respectievelijk  de opleidingen  Pedagogisch Klankwerk en het verdiepingsjaar en sloot beiden succesvol af.


Dorien is werkzaam als kinderyogadocent en heeft een eigen praktijk voor kindercoaching. In de opleiding Integraal Klankwerk verzorgt ze de onderdelen

  Innerlijk Kindwerk  en Klankspelen.


Meer informatie over Dorien:  www.springinjevel.nl

Gastdocent binnen de opleidingen Integraal klankwerk en Pedagogisch Klankwerk.

Els deelt haar visie over deze tijd en wat dit betekent op zielsniveau.


Els heeft haar eigen natuurgeneeskundige praktijk en waar nodig gebruikt ze klankbehandeling met klankschalen.


Meer informatie over Els: www.deomwenteling.

Erik werkt therapeutisch met klank. Hij is eveneens boventoon-kunstenaar.  Hiervoor doorliep hij de 4-jarige opleiding in ‘Zijns-Ervaring’

en Zen-kunsten bij Michael Vetter.

Als gastdocent binnen het Verdiepingsjaar laat hij je ervaren wat het beoefenen van klankzang kan bewerkstelligen.

Meer informatie:  www.klankkleur.nl

Ronne is gediplomeerd geneeskundige, medisch astrologe en eigenaar van het in 1999 opgericht bedrijf Magna Mater. In 2009 verscheen haar boek "Fonoforese" (uitgeverij Ankh-Hermes).


Ze introduceerde fonoforese in Nederland, een manier van helend werken met stemvorken gebaseerd op de "wet van het kosmisch octaaf"van Hans Cousto.


Zij heeft hier jaren lang workshops en lezingen over gegeven.


Ronne is gastdocent fonoforese binnen het Verdiepingsjaar "The Sound Experience".


Meer informatie over Ronne: www.magna-mater.nl

Gastdocente in het  Verdiepingsjaar  "The Sound Experience". Saskia deelt haar  wijsheid van de edelstenen. Naast een basis van wetenschap en geologische ontwikkeling laat ze met behulp van de edelstenen ervaren hoe we een zijn met de natuur.


Ze ontwikkelde het Krachtstenenspel, een coaching tool voor het werken met kinderen en volwassenen en heeft de beroepsopleiding De Kunst van Kindercoaching gevolgd. Ze coacht volwassenen, kinderen en professionals en geeft trainingen rondom het krachtstenenspel en de coachende werking van edelstenen. Ook heeft ze vele initiaties en inwijdingen in de Spiritual Arts, een combinatie van stromingen waarbij de sjamanistische benadering de boventoon voert, mogen ontvangen.


Meer informatie over Saskia: www.dekrachtsteen.nl


Kindercoaching met klank is een bijzondere van kindercoaching. Coachen met klank, klankcoaching, richt zich op het welzijn van kinderen. Klankschalen worden veeel bij deze vorm van kindercoaching en coachen met klank gebruikt. Muziektherapie en speltherapie onderscheidne zich van klanktherapie door dat klanktherapie anders dan muziektherapie en speltherapie de specifieke eigenschappen van klank gebruikt. Klankpedagogiek, Muziektherapie, speltherapie en coachen met klank, klankcoaching, hebben wel raakvlakken. Ze zijn alle te gebruiken bij kindercoaching. De academie verzorgt ook de cursus met klankschalen: klankschaalmassage.