Docenten

Docenten

Pim de Groot

(Initiatiefnemer/bedenker Academie)

Jeannette Bakker

(Kindercoach)

Maaike Gerritsen

(Violist)

Christina Boudewijns de Kaste

(musicus, muziektherapeute, healer, docente, schrijfster en publiciste. )

Els Tiggelman - van der Kolk

(natuurgeneeskundig therapeut)

Erik Karsemeijer

(musicus en klanktherapeut)

Saskia de Ruiter

(ontdekker coachen met edelstenen)

Is hoofddocent binnen de opleiding klank en pedagogiek en het verdiepingsjaar authentieke klankheling. Pim werkt met volwassenen en kinderen, individueel en in groepsverband. Geeft klank(schaal)concerten, workshops en trainingen.

 

Interesse voor therapeutisch/coachend werken met klankschalen doet hij op door de ontmoeting met Christina Boudewijns-de Kaste (muziektherapeute/schrijfster van 'Muziektherapie met klankschalen'.) Een intensieve opleiding met individuele coaching op het gebied van klankheling volgt.

 

Ook onderzocht Pim bij Erik Karsemeijer een uit Duitsland afkomstige methode van werken met klankschalen. Behaalde hierin zijn certificaat voor de basisopleiding en de masterclass.

 

Hij studeerde af op het onderwerp 'Muziektherapie bij kinderen met een ontwikkelingsstoornis en slaagde in 1987 voor HBO -Jeugdwelzijnswerk. Ervaring heeft de geleerd dat als woorden de mens niet (meer) kunnen bereiken zij wel aangeraakt kunnen worden door muziek en klank

Gastdocent binnen de opleiding klank en pedagogiek en pionier binnen het vak kinder coaching. Jeanette deelt haar kennis en ervaring op het gebied van kindercoaching.

 

Daarnaast runt ze het succesvolle Kindercoach kasteel en doceert ze binnen haar eigen opleidingsinstituut voor proffesionele kindercoaches. Ze is bedenker van diverse methodieken en materialen voor de kindercoachpraktijk en is voorzitter van Adonia, beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten.

 

Voor die tijd was zij leerkracht en intern begeleider binnen het basisonderwijs.

 

Meer informatie Jeanette: www.magievankindercoaching.nl

 

Gastdocent binnen de opleiding klank en pedagogiek en profesioneel musicus. Binnen de opleiding laat ze deelnemers de eigen stem op alle denkbare manieren ervaren en ontdek je de eigen unieke klank.

 

Maake speelt in diverse ensembles en verbindt haar muziek graag aan andere kunstvormen zoals poëzie, verhalen, dans en beeldende kunst.

 

Meer informatie Maaike: www.maaikegerritsen.nl

Als gastdocent binnen de opleiding klank en pedagogiek leert ze deelnemers op verschillende manieren opnieuw luisteren (naar klank). Daarbij laat ze deelnemers ervaren dat klank de mens mee kan nemen naar diverse belevingswerelden.

 

In haar eigen praktijk behandelt ze mensen met inzet van o.a. Sjamanisme, jungiaans dromenwerk en reiki. Christina heeft zich hier door trainingen, workshops, therapieën maar ook inwijdingen laten bijscholen. Van haar hand verscheen ook het boek ' 'Muziektherapie met klankschalen' (uitgeverij Ankh Hermes).

 

Zij starte haar carrière als violoncellist en speelde o.a.in het Residentie Orkest, radio orkesten en het Orkest van het Oosten en ronde daarna haar HBO opleiding Muziektherapie af,

Gastdocent binnen de opleiding klank en pedagogiek.Els deelt haar visie over deze tijd en wat dit betekent op zielsniveau. Els heeft haar eigen natuurgeneeskundige praktijk en waar nodig gebruikt ze klankbehandeling met klankschalen.

 

Meer informatie over Els: www.deomwenteling.nl

 

Gastdocent binnen het verdiepingsjaar Authentieke klankheling. Hij laat deelnemers ervaren wat we zang en klank kan bewerkstelligen.

 

Hij heeft een praktijk voor Psycho- klanktherapie waarin hij mensen helpt bij stressreductie, traumaverwerking en groeiprocessen. Verdiept zich vanuit het sjamanisme in de relatie tussen klank en vorm.

 

Meer informatie over Erik: www.klankkleur.nl

 

Gastdocente in het verdiepingsjaar authentiekek klankheling. Saskia deelt haar wijsheid van de edelstenen. Naast een basis van wetenschap en geologische ontwikkeling laat ze met behulp van de edelstenen ervaren hoe we een zijn met de natuur.

 

Ze ontwikkelde het Krachtstenenspel, een coaching tool voor het werken met kinderen en volwassenen en heeft de beroepsopleiding De Kunst van Kindercoaching gevolgd. Ze coacht volwassenen, kinderen en professionals en geeft trainingen rondom het krachtstenenspel en de coachende werking van edelstenen. Ook heeft ze vele initiaties en inwijdingen in de Spiritual Arts, een combinatie van stromingen waarbij de sjamanistische benadering de boventoon voert, mogen ontvangen.

 

Meer informatie over Saskia:www.dekrachtsteen.nl

 

Kindercoaching met klank is een bijzondere van kindercoaching. Coachen met klank, klankcoaching, richt zich op het welzijn van kinderen. Klankschalen worden veeel bij deze vorm van kindercoaching en coachen met klank gebruikt. Muziektherapie en speltherapie onderscheidne zich van klanktherapie door dat klanktherapie anders dan muziektherapie en speltherapie de specifieke eigenschappen van klank gebruikt. Klankpedagogiek, Muziektherapie, speltherapie en coachen met klank, klankcoaching, hebben wel raakvlakken. Ze zijn alle te gebruiken bij kindercoaching. De academie verzorgt ook de cursus met klankschalen: klankschaalmassage.